Jak się przygotować?

  • 1. Jak się przygotować?
    Na czas postu warzywno-owocowego w ośrodku Salt House warto przygotować się troszkę wcześniej. Postarać się dla własnego komfortu uporządkować wszelkie obowiązki życia codziennego, by móc całkowicie skupić się na sobie i swoim zdrowiu. Postaw na „pozytywny egoizm”. Teraz liczysz się Ty- to jest Twój czas! Nie zaszkodzi również wcześniejsze zaznajomienie się z dostępną lektura na temat postu dr Ewy Dąbrowskiej.
  • 2. Co zabrać ze sobą na turnus?
    – przede wszystkim pozytywne nastawienie i dobry humor

    – dokument tożsamości

    – buty sportowe

    – strój do ćwiczeń

    – klapki na basen

    – kurtkę przeciwdeszczową
  • 3. Co jest w cenie pobytu?
    – posiłki wg diety warzywno-owocowej lub postu na płynach

    – zakwaterowanie

    – wykład o diecie warzywno-owocowej

    – dyżury pielęgniarki

    – pościel i ręczniki wymieniane na życzenie

    – poranny rozruch przy tężniach z trenerem

    – ćwiczenia na sali kompatybilne z postem warzywno-owocowym

    fitball
    zdrowy kręgosłup
    streatching aktywny
    – marsze z kijami do nordic walking

    – wykład o oczyszczaniu jelit- hydrokolonoterapia

    – wykład na temat poprawnego wyjścia z postu warzywno-owocowego

    – wycieczka po mieście na Soli

    – projekcja filmów
  • 4. Zameldowanie w Salthouse
    Meldujemy się w niedzielę w godzinach 14-18 w recepcji Salt House przy ul. Rąbińskiej 1. Turnus zaczyna się w niedziele kolacją o godz. 17:30 zgodnie z harmonogramem dnia.
  • 5. Czy otyłe dzieci mogą korzystać z diety warzywnej?
    Tak, po wcześniejszej konsultacji lekarskiej.
  • 6. Czy po operacji można korzystać z diety?
    Tak, po upływie miesiąca i wcześniejszej konsultacji lekarskiej.
  • 7. Przeciwwskazania do stosowania diety warzywno-owocowej.
    - choroba nowotworowa w stadium zaawansowanym
    - ciąża i karmienie piersią
    - małe dzieci i dziewczęta w okresie dojrzewania
    - stosowanie leków sterydowych