Jak się przygotować?
-
1. Jak się przygotować?Na czas postu warzywno-owocowego w ośrodku Salt House warto przygotować się troszkę wcześniej. Postarać się dla własnego komfortu uporządkować wszelkie obowiązki życia codziennego, by móc całkowicie skupić się na sobie i swoim zdrowiu. Postaw na „pozytywny egoizm”. Teraz liczysz się Ty- to jest Twój czas! Nie zaszkodzi również wcześniejsze zaznajomienie się z dostępną lektura na temat postu dr Ewy Dąbrowskiej.
-
2. Co zabrać ze sobą na turnus?– przede wszystkim pozytywne nastawienie i dobry humor
– dokument tożsamości
– buty sportowe
– strój do ćwiczeń
– klapki na basen
– kurtkę przeciwdeszczową -
3. Co jest w cenie pobytu?– posiłki wg diety warzywno-owocowej lub postu na płynach
– zakwaterowanie
– wykład o diecie warzywno-owocowej
– dyżury pielęgniarki
– pościel i ręczniki wymieniane na życzenie
– poranny rozruch przy tężniach z trenerem
– ćwiczenia na sali kompatybilne z postem warzywno-owocowym
fitball
zdrowy kręgosłup
streatching aktywny
– marsze z kijami do nordic walking
– wykład o oczyszczaniu jelit- hydrokolonoterapia
– wykład na temat poprawnego wyjścia z postu warzywno-owocowego
– wycieczka po mieście na Soli
– projekcja filmów -
4. Zameldowanie w SalthouseMeldujemy się w niedzielę w godzinach 14-18 w recepcji Salt House przy ul. Rąbińskiej 1. Turnus zaczyna się w niedziele kolacją o godz. 17:30 zgodnie z harmonogramem dnia.
-
5. Czy otyłe dzieci mogą korzystać z diety warzywnej?Tak, po wcześniejszej konsultacji lekarskiej.
-
6. Czy po operacji można korzystać z diety?Tak, po upływie miesiąca i wcześniejszej konsultacji lekarskiej.
-
7. Przeciwwskazania do stosowania diety warzywno-owocowej.- choroba nowotworowa w stadium zaawansowanym
- ciąża i karmienie piersią
- małe dzieci i dziewczęta w okresie dojrzewania
- stosowanie leków sterydowych